children

Grafiske børn

Hej på siden igen, jeg håber i er klar på endnu et indlæg, denne gang er det lidt mere anderledes, denne gang har vi fundet noget, som er virkeligt innovativ, det er noget som vi ikke har set så meget til tidlige, men det er begyndt at blomstre virkelig meget frem. Det er især på børneværelser og i de små klasser rundt omkring på landets mange folkeskoler,

at man kan finde dette fænomen som gør læringen nemmere, det er nemlig Alfabet plakater.

 

Leg og læring

Men hvorfor skrive om dette? Jo nu skal du se, det er sådan at børn lære meget mere, når de har det sjovt og er aktive. Tal og bogstaver lyder jo kedeligt, lidt som den algebraopgave man engang havde i folkeskolen på en sen sommereftermiddag, mens alle ens venner var ude og spiller bold. Men så kan man begynde, at gå ind og flytte rundt på bogstaver. Så at man måske skal hælde hovedet lidt til højre, for at læse det står a og derefter gå lidt for at læse at der står b. Det gør at børnene bliver nød til at bevæge sig fysisk, og når man gør det. så betyder det, at kroppen udgiver endorfiner, som suser op i hjernen.

Det grafiske element

Når børnene så render rundt, og er vildt glade over, at de har lært halvdelen af alfabetet, så er det oplagt at investere i en alfabet plakat. Men den er jo grim tænker du nok, men lyt en gang, der findes faktisk flotte eksemplarer til børneværelset eller endda som pynt til stuen. Derved har du stor chance for at pynte børnenes værelse, som samtidig kan hjælpe dem med at lære alfabet. Hvis du så er smart kan du købe en hvor konsonanter og vokaler er i forskellige farver kan du jo øver det med dit barn.

Skriv et svar